tirsdag, oktober 24, 2006

Vel hjemme efter en vidunderlig tur

Så er vi hjemme igen! Sikke en dejlig vidunderlig tur vi har haft! Selve hjemturen var lidt lang, men gik fint og Cecilie og Peter kom og hentede os og alle vores pakkenellikker i lufthavnen i går morges. Dejligt :-). Vi har pakket ud og vasket tøj og kigget post og sovet. Og David er på arbejde idag. Hverdagen kommer hurtigt over os igen...

Den sidste dag i Bagkok lejede vi endnu en longtailboat til at sejle os rundt i nogle af de mange små kanaler. Spændende tur. Svært at forstå at dether også er Bangkok...

Siska

PS. Jeg har opdateret de sidste par entries med billeder.

lørdag, oktober 21, 2006

Tilbage til Bangkok

Inden vi vente snuden tilbage mod Bangkok lejede vi endnu en long tial boat og tog en lang tur op af floden Kwai. Foerst stoppede vi ved en kirkegaard for nogle af de krigsfanger, der omkom under opfoerelsen af "the death railway", som den kaldes. Paa de fotografier, vi saa af fangerne paa museet, lignede de gamle maend - men naar man laeste paa de mange gravsten, kunne man se, de alle var i tyverne eller lige foerst i trediverne...

Baaden lagde ogsaa til ved et huletemple - og dette her var virkelig en hule! Det var ikke naer saa stort eller smukt som det tempel, vi saa i Phetchaburi, men hulen var alligevel utrolig facinerende: gangen snoede sig afsted - op og ned! Nogle gange blev den saa smal, at vi maatte klemme os igennem - kun for saa at aabne sig op i store dystre rum, hvor massevis af Buddha/statuer stumt holdt oeje med een! Det var en rigtig hule, som man forestillede sig dem, som barn... naa ja - maaske var der lidt flere flagermus i denne her...!

Sidste stop paa vores tur ned ad floden var ved selve broen. I sig selv var den saadan set ikke specielt interessant: en gammel, rusten staalbro. Det er historien bag, der goer at man alligevel ikke kunne fjerne blikket fra dens silluet mod den nedadgaaende sol. Og mens vi ventede kom der saa pludselig et tog, som langsomt koerte over broen, mens det tudede klagende i sit horn (godt nok mest for at faa turisterne, der var kravlet ud paa broen til at fjerne sig, men alligevel)!

Om aftenen spiste vi paa en flydende restaurant nede ved floden - og saa hjem og pakke, for naeste morgen var det afsted til Bangkok - hvor vi saa er nu. Vores sidste nat i Thailand.

Vi har fortalt Nanja, at i morgen skal vi hjem, og hun glaeder sig vist meget til at se jer allesammen igen - og til at vise jer de to fine tand(stumper) hun har faaet i undermunden! ("De er sgu syleskarpe!" siger Siska).
Hun er ogsaa ved at blive for stor til den supergode rejseseng, vi har haft med. Til at begynde med lagde vi hende i den om aftenen, sagde godnat og lagde os saa selv ned i vores seng (uden for hendes synsfelt), men saa en aften laa hun og kaempede og roede rundt - og pludselig havde hun sat sig op, kiggede ud igennem toppen af sengens myggenet og hylede, mens hun stirrede forurettet paa os: "Hvor er det uretfaerdigt, at jeg skal sove, naar I bare ligger der!!" :)
Hun er faktisk blevet ret mobil (hun ligger stort set altid med hovedet i fodenden om morgenen), selvom hun stadig ikke rigtigt kan kravle. Men det kommer jo nok, naar vi kommer hjem til Danmark og igen toer at saette hende ned paa gulvet! ;)

I morgen skal vi liiige naa det sidste sightseeing og saa - sent om aftenen - afsted til lufthavnen.

Vi ses snart!
David

torsdag, oktober 19, 2006

Fra templernes by til river Kwai

Vi havde en meget dejlig sejltur i longtail boat halvvejs rundt om Ayutthaya-oeen og tilbage. Blev lidt chokerede over hvor oversvoemmet der var - de fleste templer kunne man have sejlet ind i og hele underetagen stod under vand i alle de flodnaere huse. Ret trist men ogsaa lidt fascinerende - for os der sad i en toer baad.

Og saa tog vi videre. 150 vestpaa i taxa (vi er blevet godt vant ;-) ) til Kanchanaburi - en hyggelig laidback regionsforstad paa floden Kwai (lige ved broen fra filmen), der er meget populaer blandt backpackere. Dag 1 saa vi et ret flot museum om jernbanens tilbliven under forfaerdelige forhold for allierede pows og en tilhoerende kirkegaard. Hvor meningsloest. Og den blev endda nedlagt med det samme igen efter krigen. Altsaa Thiland-Burma-linien.

Igaar tog vi op til en stor nationalpark "Erawan" og saa paa vandfald - taenkte at vi ville udnytte al den regntid til noget fornuftigt :-). Det var en meget dejlig tur med smukt vejr og det ene fald efter det andet paa den samme lille flod. Vi trekkede op langs en 1 1/2 times tid og badede i koelende paradisiske poele med klart kildevand undervejs. Nanja noed at sidde i sin babybjoern, men vi andre var godt traette efter anstrengelserne selvom vi ikkeengang naaede hele vejen op til det 7nde fald, men kun til det 5 1/2te.

Taenker nok at blive her et par dage til...

Siska

søndag, oktober 15, 2006

Fra storbyen til fortiden...

Vi endte med at blive i Bangkok i 14 dage. Dagene floej afsted og gik med masser af shopping og afslapning, men ogsaa en masse sightseeing.
Bangkok er en facinerende by. Paa den ene side er den med sine enorme glas-og-staal-kolosser en high-tech metropol med alt, hvad det indebaerer, men paa den anden side er den underlig lillebysagtig. Naar man ser bort fra alle hoejhusene, lignede byens gader, butikker og huse fuldstaendig alle de andre byer, vi har besoegt her i Thailand. Maaske fordi byen foerst for alvor er vokset (ikke mindst i hoejden) over de sidste 30 aar?

Alligvel var det vidunderligt at komme "tilbage" til en metropol: Fx. kunne jeg nu faa stillet min sushi-sult - jeg tror, vi spiste sushi mindst 10 gange! :-D

Desvaerre blev vi ogsaa begge to lidt smaasyge (saadan lidt paa skift), mens vi var her. Heldigvis boede vi helt ekstremt centralt, saa mens den ene fik sig en ekstra middagslur, kunne den anden gaa paa shoppe-frenzy eller paa biograftur i en af Bangkoks super-super-luksus biografer - gaet selv, hvem der gjorde hvad! ;-)

Men efter 14 dage var det tid til at tage videre - og vi koerte derfor nordpaa til Ayuthaya - der tidligere var Thailands hovedstad. Her er spaekket med enorme og meget stemningsfyldte ruiner! I dag har vi vaeret paa den helt store vandretur, ud mellem alle tempelruinerne. Vejret er slaaet om igen, og idag har det vaeret straalende solskin. At det dog HAR regnet ikke saa lidt, kan man ikke glemme, her i Ayuthaya, for floden, som omkranser hele byen, er gaaet langt over sine bredder og har oversvoemmet alle de huse, der ligger i foerste raekke. Mens vi spiste frokost paa en restaurant ud til vandet (som stod paa paele), kunne vi se en familie bakse rundt i deres have paa den anden side af floden. De stod midt i deres have - med vand op til halsen...!

Lige nu er Siska koert med taxi tilbage til hotellet med den lille, mens jeg sidder her paa en internetcafe og skriver. I morgen tager lejer vi en longtailbaad og tager en tur rundt paa floden, saa vi kan se alle de ruiner og templer, der ligger her... dem som ikke er oversvoemmede altsaa.

Vi er ogsaa gaaet i gang med den sidste uge. Maerkeligt. Men det foeles nu ogsaa som om, vi har vaeret afsted laenge. Det har virkelig vaeret en vidunderlig tur! :-)

Knus,
David

fredag, oktober 06, 2006

Det regner i Bangkok

Naa. Saa fik dender regntid alligevel indhentet os... Bangkok har vaeret ret regnende i de par dage vi har vaeret her... og store dele af resten af landet lider af store oversvoemmelser...
Saa vi har maattet finde paa indendoersaktiviteter. Det er blevet til en tur i akvariet, en del film og en helt utroligt masse shoppen i nogle af de uendeligt mange ultramoderne shoppingcentre (vi bor ved siden af 4-5 stykker) og ultrakaotiske markeder som byen er fuld af...

Lidt sightseeing er det dog blevet til. Idag har vi vaeret hele dagen ude og se det kongelige palads, kronjuvelerne og de to stoerste og helligste og mest fantastiske templer i landet (saa vidt vi ved): Wat Phra Kaew og Wat Pho. Imponerende maengder af glitrende steen og spejle og bladguld fordelt over enorme omraader, templer og sale. Ret overvaeldende og meget meget flot!
Turen frem-og-tilbage foregik dels med det ultramoderne skytrain dels med beskidt, overfyldt, larmende flodfaerge - noget af en kontrast. Sjovt. Vi fik dog ogsaa at se hvordan regnen + hoejvandet ogsaa her i Bangkok er ved at vinde. Mange flodnaere huse og restauranter samt et par faergestationer staar delvist under vand.

Siska