mandag, september 25, 2006

Turen gaar videre og marionetterne laver skyggeteater

Saa er vi tilbage i internetland - og kan opdatere bloggen lidt:
Siden sidst er der sket ikke saa lidt. Nanja har fx oplevet sit foerste militaerkup og koert sin foerste togtur - tror det sidste gjorde langt stoerst indtryk ;-) Men first things first:

Fra Lanta tog vi minibusser til Nakhon Si Tammerat - det indebar et varmt skift og pause paa en lille maerkelig roadside-'station' i Trang, men forloeb ellers smertefrit. Nanja klarede 5 timer i baeresele uden det store brok. Hun er nu en soed og nem lille en det meste af tiden! I Nakhon (der ligger paa oestkysten) tjekkede vi ind paa Grand Park Hotel der indeni til forveksling lignede Sheraton i Dallas (hvor foraldrene har tilbragt ikke saa lidt tid) og det er jo ikke just et plus... men det var meget sjovt. Fuldt af thai bussinessfolk og absolut INGEN der kunne snakke et ord engelsk. Det er der vidst ikke i hele Nakhon, tror vi. Og der bor ellers 122.000 mennesker... Men der var heller ikke andre 'forang'er end os, saa hvad skulle det gavne? Tilgengaeld er det gammel missionshovedstad paa vesten-oesten intersektionen for en masse religioner. Saa der var fuldt af templer og kirker og moskeer og hvad-de-nu-ellers-hedder. Stoerst og mest beroemt var der et imponerende stort buddhistisk tempelkompleks (Wat Phra Mahathat), der tydeligvis var et stort thai-valfartssted. Maaske var det ogsaa enelleranden saerlig fejringsdag? for der var fuldt af festlige boder etc rundt om? Eller maaske var det paa enelleranden maade forbundet med det militaerkup, som var foregaaet aftenen forinden (uden at vi havde opdaget det)? Svaert helt at sige, naar alle kun snakker thai. Undtagen os, altsaa. I hvert fald var dagen erklaeret 'helligdag' af de nye 'venner' i groent, der havde lavet revolution i Bangkok (vi tror at de fleste synes at det var irrelevant langt vaek...). Maerkeligt. Saadan at vaere midt i et kup. Og maerkeligt at de fleste tilsyneladende synes at det er OK. Den afsatte Thaksin synes ingen at vaere kede af at miste, men alligevel? Nu maa vi se hvordan det gaar - om de bare faar en marionetregering eller om militaeret vikelig holder deres loefte og afholder et frit demokratisk valg inden 1 aar?
A propos marionetter. Saa var en af grundende til at vi gerne ville til Nakhon at det er det uofficielle centrum for thailandsk skyggeteater. Smukke detaljerede dukker lavet af oksehud bruges til en slags dukketeater v.hj.a skygger paa et baggrundsbelyst laerred. Vi saa landets kongeligt udnaevnte (og DET er noget i Thailand!) mester-udskaerers vaerksted og saa ham opfoere et lille play til aere for os... Det var rigtigt sjovt! Og saa kom vi til at koebe lidt souvenirs med hjem til vaeggen (ikke saerligt travel-venligt) :-D

Fra Nakhon fik vi en taxa til at koere os en time op langs kysten til Hat Nai Plao (en smuk og endnu ret oede strand), hvor vi indkvarterede os paa superluxusresort Cha-da Racha. Stor suite med fantastisk badevaerelse med 'pool' og en vidunderlig terasse udover havet. Igen var vi naesten eneste gaester og fik saerbehandling. Det var - saadan relativt set - lidt dyrt (ca 500 kr/nat), saa vi blev kun 2 naetter, men noed det og naaede at faa et gigantisk og meget dramatisk tordenvejr inkl. lynnedslag paa den anden side af bugten og stroemafbrydelse med i koebet.

Saa tog vi videre til Surat Thani. Transitby til Ko Samui og soesteroer. En utroligt ucharmerende by hvor vi i ren udmattelse og haabloeshed indkvarterede os et ganske forfaerdeligt sted (tror mest de lejede ud paa timebasis ellers...) og gik ud for at blive klogere paa oeerne og transportmuligheder. Endte med at finde ud af at vi alligevel ikke ville derud (havde ellers taenkt at ta' til Ko Tao) og at toget nordpaa naeste dag var udsolgt. Og vi kunne heller ikke finde noget at spise. Suk. Foeltes meget sort altsammen. MEN. Saa tog vi os sammen og tog en tuktuk lidt ud af byen og tjekkede ind paa 100 Islands resort (et billigt resort der caterer til thaier), som laa ret haabloest paa en omfartsvej, men som var dejligt og en lise efter vores haabloese moede med Surat! Faktisk meget dejligt viste det sig. Med super mad, soed staff, smuk svoemmepoel og en spa-sektion. Spaer er ekstremt populaere. No wonder: 1 times thaimassage for 30 kr :-D. Vores tvungne layover-dag blev brugt paa spa, fjernsynskiggeri og en tur i det overforliggende shoppingmekka. Faktisk ganske dejligt.

Og saa idag brugte vi paa at tage toget (Anden klasse: Behageligt. God benplads. Stewardesse der bringer gratis mad og drikke. Air-con. MEGET beskidt.) 5 1/2 t nordpaa til Hua Hin = internetland. Vi har faaet vidundelig mad paa en paelerestaurant over vandet, gaaet en tur i turistland og tjekket ind paa Fulays. Smaat men godt. Og nu vil jeg smutte op til min sovende familie. :-)

Siska

1 Comments:

Sasja said...

Det lyder skønt - knus til jer tre :)

september 26, 2006 12:14 PM  

Post a Comment

<< Home