fredag, september 29, 2006

Vaek fra turist-land igen

Hun Hin var - da det kom til stykket - ret turistet. Stedet mindede paa mange maader om Ao Nang - bortset fra, at gennemsitsalderen paa turisterne her nok var 20 aar aeldre. En slags Thailandsk Mallorca. Der var dog nogle fantastisk laekre fiskerestauranter - og da der var restauranter meget taet paa vores hotel, kunne Nanja ligge med babyalarm, mens vi hyggede os. Det fungerede rigtigt godt.

Vi blev i Hua Hin 2 dage og tog saa videre mod nord. Naeste stop var Phetchaburi - en by kendt for sine fantastiske hule-templer. Og hvis Hua Hin havde vaeret turistet, var Phetchaburi det i hvertfald ikke! Vi fandt et dejligt "luksus" hotel, som laa lidt ude for centrum. Stedet mindede lidt om det sted, vi boede i Nahon Si Tamarat: et hotel Texan style - bare en del mere slidt i hjoernerne, og med et personale, der kunne meget, meget lidt engelsk.
Lige da vi ankom til hotellet, var det ellers fyldt med mennesker. Ca 100 asiatiske (maaske korianske?) turister var i gang med at tage for sig af den store og faktisk ret laekre buffet. Det viste sig at vaere passagererne paa en 5-6 turistbusser, der sikkert havde set byens templer om formiddagen, og nu var stoppede her paa hotellet for at spise frokost.
Lige saa snart frokosten var forbi, forsvandt de alle dog igen - og vi var stort set alene i byen.

Vi havde besluttet, at vi ville gemme huletemplerne til den naeste dag - og valgte istedet at besoege byens anden store attraktion - det lille bjerg Khao Wang, der husede et af den royale families tidligere paladser (nu museum) og et vidunderligt groent omraade.
Man tog en lille "cabel car" op til toppen, hvor vi blev moedt af et enormt antal aber - og skilte, der advarede mod abernes tyvagtighed! Mange af de roedmaasede vaesner, sad da ogsaa tilfredst i traetoppene med vandflasker, halvfyldte slikposer og andet, som tidligere havde tilhoert turister...
Det groenne omraade omkring paladset var fantastisk smukt, men meget bakket, og det var ret anstrengende at traekke klapvognen op og ned af de mange trapper. Bedre blev det ikke af, at den lille prinssesse ikke rigtigt gad sightseeing, men vist hellere ville ligge hjemme paa hotellet og smaaslumre med en brystvorte i munden...!
Men da hun langt om laenge faldt i soevn, kunne vi rigtigt nyde udsigten. Den dag var (paa dette tidspunkt) naermest skyfri, saa der var en fantastisk udsigt fra bjergtoppen, der laa midt i et ellers meget fladt omraade.
Selve paladset var ret smaat (det havde med garanti faaet den portugisiske kongefamilie til at traekke overbaerende paa smilebaandet), men det var sjovt at kigge ind i rummene og se, hvordan en thailandsk kongefamilie boede for godt 100 aar siden.
Paa vejen hjem begyndte det at styrte ned - saa vi var godt gennembloedte, da vi endelig naaede hjem.

Naeste dag tog vi ud til Khao Luang - det ene af de to huletempler. Og hold da op, hvor var det fantastisk! Enorme grotter, plastret til med buddhastatuer. I loftet var der nu og da kighuller i loftet, hvor lyset stroemme ind og gav templet et sandt overnaturligt skaer. Ikke underligt, at munke i sin tid valgte netop dette sted til at vaere deres gud naer!

Det andet huletempel hed Khao Bandai It og var ret anderledes end Khao Luang. Det var et naermest labyrintisk hulesystem af smaa templer og helligdomme. Indimellem maatte man bukke sig for at klemme sig igennem en af de spraekke, der delte det ene rum fra det andet - og 3-4 meter over os hang der hundredevis af flagermus og sov. Vi var godt tilfredse med, at det ikke var her Nanja besluttede sig for at skrige...

Bagefter tog vi en tuk-tuk ind til by-midten, og her slog det os igen, hvor faa turister Phetchaburi ser. Ganske vist droenede der om morgenen store turistbusser ud til Khao Wang og sikkert ogsaa Khao Luang, men de droenede aabenbart blot afsted igen og naaede aldrig ind i bymidten - og det saa man tydeligt. Ud over bagsmaekken paa tuk-tuken saa vi en stoevet, men levende provinsby. Vejskilte og butiknavne var kun paa thai - og hvis Nanja havde vaeret en stor attraktion foer, saa var hun en sand sensation her!
Vi vandrede igennem byen og saa nogle af de mange fantastiske (normale) templer, der laa spredt over byen paa naermest hver eneste gadehjoerne - inden turen tilsidst gik hjemad. Om aftenen spiste vi paa hotelletes restaurant (mens Nanja sov paa vaerelset). Her blev vi vidne til, hvordan de lokale thaier holder fest! En af de lokale politimaend skulle pensioneres, og hans kolleger havde lejet sig ind paa hotellet, hvor de spiste, drak og sang en helt masse karaoke! :-)

Naeste dag havde vi booket en taxi igennem hotellet, som koerte os til Damnoen Saduak, der ligger ca. 150 kilometer uden for Bangkok - og som er hjem for de beroemmede "floating markets". Vi havde laest i vores guidebog, at man skulle overordenligt tidligt op, hvis man ville se, hvordan markedet egentlig var - for fra kl 9 om morgenen, naar turistbusserne vaeltede ind, blev markedet til en ren turistfaelde. Vi tog derfor til byen allerede dagen foer - og overnattede paa hotellet Noknoi, hvor personalet var overordenligt soede - og det var saa det bedste man kunne sige om det sted - Damnoen Saduak var tydeligvis heller ikke gearet til at have overnattende gaester.
Men det viste sig at vaere den perfekte maade at opleve markedet paa. Naeste morgen kl 7 tog vi ned til kanalerne, hvor vi havde lejet en baad (med styrmand) og saa sejlede vi rundt i de smaa kanaler - alene sammen med 100-vis af thaikvinder, der solgte frugt, groentsager og saa naturligvis mad! Vi koebte stegte nudler af en dame, der havde hele koekkenet med paa sin lille baad. Tiden gik mens vi sejlede ned ad kanalerne og langsomt begyndte turistbods-baade at dukke frem, mens frugtbaadene blev faerre og faerre. Klokken 9 - da vi var paa vej tilbage - begyndte turisterne saa at stroemme ind...

Saa tog vi saa endelig til Bangkok! Og det er virkelig en storby: vi startede med at sidde i koe i trafikken i 45 min...! Vi boer paa Reno Hotel (lige ved Siam Square) - skraemmende og behageligt taet paa alle shoppingcenterne!

I dag var vi ude og se et enormt marked (kun aabent i weekenden), hvor man kunne koebe alt lige fra toej og moebler til hundehvalpe og toejklemmer! Jeg skal nok vende tilbage med mere fra Bangkok - men nu har jeg skrevet i 100 aar, og jeg maa hellere komme tilbage til mine dejlige piger, som har taget en lur paa vaerlset, mens jeg har vaeret vaek.

Knus til alle,
David

tirsdag, september 26, 2006

Kong Bhumipol, Dronning Sirikit og Prinsesse Nanja

Thaierne er VILDE med deres kongefamilie! Billedbladet ville foele at de var kommet i paradis ;-) Vi har aldrig set noget lignende... ALLE vegne haenger portraetter, folk gaar med 'long live the king'-gummiarmbaand og det royale flag haenger overalt inkl. paa min. 10% af befolkningens t-shirts. Meget fascinerende.



Og thaierne er VILDE med Nanja. De tager billeder af hende og vil allesammen gerne dikkedikke og roere, og alle vi gaar forbi fortaeller os at vi har en baby (surprise) og smiler og pjatter. Ret vanskeligt at fende dem af uden at virke alt for uforskammet, men moren er jo lidt sygdomsforskraekket - saerligt maeslinger er vist ret endemisk nede paa disse kanter - saa vi er benhaarde...

Siska

mandag, september 25, 2006

Turen gaar videre og marionetterne laver skyggeteater

Saa er vi tilbage i internetland - og kan opdatere bloggen lidt:
Siden sidst er der sket ikke saa lidt. Nanja har fx oplevet sit foerste militaerkup og koert sin foerste togtur - tror det sidste gjorde langt stoerst indtryk ;-) Men first things first:

Fra Lanta tog vi minibusser til Nakhon Si Tammerat - det indebar et varmt skift og pause paa en lille maerkelig roadside-'station' i Trang, men forloeb ellers smertefrit. Nanja klarede 5 timer i baeresele uden det store brok. Hun er nu en soed og nem lille en det meste af tiden! I Nakhon (der ligger paa oestkysten) tjekkede vi ind paa Grand Park Hotel der indeni til forveksling lignede Sheraton i Dallas (hvor foraldrene har tilbragt ikke saa lidt tid) og det er jo ikke just et plus... men det var meget sjovt. Fuldt af thai bussinessfolk og absolut INGEN der kunne snakke et ord engelsk. Det er der vidst ikke i hele Nakhon, tror vi. Og der bor ellers 122.000 mennesker... Men der var heller ikke andre 'forang'er end os, saa hvad skulle det gavne? Tilgengaeld er det gammel missionshovedstad paa vesten-oesten intersektionen for en masse religioner. Saa der var fuldt af templer og kirker og moskeer og hvad-de-nu-ellers-hedder. Stoerst og mest beroemt var der et imponerende stort buddhistisk tempelkompleks (Wat Phra Mahathat), der tydeligvis var et stort thai-valfartssted. Maaske var det ogsaa enelleranden saerlig fejringsdag? for der var fuldt af festlige boder etc rundt om? Eller maaske var det paa enelleranden maade forbundet med det militaerkup, som var foregaaet aftenen forinden (uden at vi havde opdaget det)? Svaert helt at sige, naar alle kun snakker thai. Undtagen os, altsaa. I hvert fald var dagen erklaeret 'helligdag' af de nye 'venner' i groent, der havde lavet revolution i Bangkok (vi tror at de fleste synes at det var irrelevant langt vaek...). Maerkeligt. Saadan at vaere midt i et kup. Og maerkeligt at de fleste tilsyneladende synes at det er OK. Den afsatte Thaksin synes ingen at vaere kede af at miste, men alligevel? Nu maa vi se hvordan det gaar - om de bare faar en marionetregering eller om militaeret vikelig holder deres loefte og afholder et frit demokratisk valg inden 1 aar?
A propos marionetter. Saa var en af grundende til at vi gerne ville til Nakhon at det er det uofficielle centrum for thailandsk skyggeteater. Smukke detaljerede dukker lavet af oksehud bruges til en slags dukketeater v.hj.a skygger paa et baggrundsbelyst laerred. Vi saa landets kongeligt udnaevnte (og DET er noget i Thailand!) mester-udskaerers vaerksted og saa ham opfoere et lille play til aere for os... Det var rigtigt sjovt! Og saa kom vi til at koebe lidt souvenirs med hjem til vaeggen (ikke saerligt travel-venligt) :-D

Fra Nakhon fik vi en taxa til at koere os en time op langs kysten til Hat Nai Plao (en smuk og endnu ret oede strand), hvor vi indkvarterede os paa superluxusresort Cha-da Racha. Stor suite med fantastisk badevaerelse med 'pool' og en vidunderlig terasse udover havet. Igen var vi naesten eneste gaester og fik saerbehandling. Det var - saadan relativt set - lidt dyrt (ca 500 kr/nat), saa vi blev kun 2 naetter, men noed det og naaede at faa et gigantisk og meget dramatisk tordenvejr inkl. lynnedslag paa den anden side af bugten og stroemafbrydelse med i koebet.

Saa tog vi videre til Surat Thani. Transitby til Ko Samui og soesteroer. En utroligt ucharmerende by hvor vi i ren udmattelse og haabloeshed indkvarterede os et ganske forfaerdeligt sted (tror mest de lejede ud paa timebasis ellers...) og gik ud for at blive klogere paa oeerne og transportmuligheder. Endte med at finde ud af at vi alligevel ikke ville derud (havde ellers taenkt at ta' til Ko Tao) og at toget nordpaa naeste dag var udsolgt. Og vi kunne heller ikke finde noget at spise. Suk. Foeltes meget sort altsammen. MEN. Saa tog vi os sammen og tog en tuktuk lidt ud af byen og tjekkede ind paa 100 Islands resort (et billigt resort der caterer til thaier), som laa ret haabloest paa en omfartsvej, men som var dejligt og en lise efter vores haabloese moede med Surat! Faktisk meget dejligt viste det sig. Med super mad, soed staff, smuk svoemmepoel og en spa-sektion. Spaer er ekstremt populaere. No wonder: 1 times thaimassage for 30 kr :-D. Vores tvungne layover-dag blev brugt paa spa, fjernsynskiggeri og en tur i det overforliggende shoppingmekka. Faktisk ganske dejligt.

Og saa idag brugte vi paa at tage toget (Anden klasse: Behageligt. God benplads. Stewardesse der bringer gratis mad og drikke. Air-con. MEGET beskidt.) 5 1/2 t nordpaa til Hua Hin = internetland. Vi har faaet vidundelig mad paa en paelerestaurant over vandet, gaaet en tur i turistland og tjekket ind paa Fulays. Smaat men godt. Og nu vil jeg smutte op til min sovende familie. :-)

Siska

mandag, september 18, 2006

Breaking up

Nu er vi noedt til at loesrive os fra al luxusen synes vi. Imorgen tidligt gaar turen videre til Nakhon Si Tammerat paa oestkysten...
Koh Lanta har vaeret en dejlig oplevelse. MEGET low-season. Det er naesten ikke til at forestille sig hvordan her er i hoejsaesonen naar alle de utroligt mange hoteller (mest bungalow-operations) bliver fyldt op? Vil tro det gaelder om at vaere saa langt sydpaa paa vestkysten som muligt. Men for os har her vaeret utroligt stille og roligt. Kilometervis af sandstrande i fine smaa bugter der ligger oede hen, et ta'-selv-bord af laekre 'resorts' (for det meste et meget stort ord)med superlavsaesonstilbud osv. Det eneste man kunne oenske sig var lidt flere muligheder for at komme ud at se noget...
Idag lejede vi en taximand med aircon pickuptruck til at koere os rundt og se hele dagen. Ban Si Raya (oeens 'rigtige' by) var lille og soevning paa paele med fantastisk udsigt over smaa pictoresque oeer. Oens lokalt verdensberoemte caves var lukket land for baby (selv i babybjoern), saa det maatte vi droppe- loed ellers rigtigt sjovt og exploreragtigt. Strandende er en perleraekke. Restauranter o.lign findes der hundredevis af - 'Clean fresh food' i Si Raya og 'Same-same but different' paa Klongh Hin stranden lavede viunderlig mad med masser af chilli.
Gaarsdagens snorkeltur var en blandet succes. Vejret var so-so saa sigtbarheden var ret ringe og David blev soesyg - men det var alligevel en hyggelig dag og Koh Haan og 'vennerne' var utroligt smukke. Vi fik ogsaa et glimt af Phi-phi oerne der laa i horisonten under tunge regnvejrsskyer. Det lader til at de maa vente til en anden gang...

Siska

lørdag, september 16, 2006

Koh Luxus

Der er bare superluksuriost og vidunderligt her paa Chaw Ka Cher (www.lantatropicanaresort.com). Vi er foreloebigt de eneste gaester og nyder vores private svoemmepoel, park og smilende tjerstab – der er ultra-lav-saeson her paa Lanta, men alligevel dejligt vejr.
Vi har gaaet en dejlig tur og set livet samt paa andre steder der ogsaa ser dejlige ud, men ikke helt saa luxus-stilede som her. Saa her bliver vi lidt. Imorgen skal vi paa snorkeltur ved Koh Haa med en dykkerbaad. Alle almindelige ture er lukkede pga low-season.

Siska

PS. Har lige lagt en stak billeder op paa nedenstaaende blogs :-)

Turen gaar videre...















Ao Nang - turistfaelden - klappede om os, og vi endte med at bruge flere dage der, end vi havde forestillet os! Men det var et nemt sted, at have en barnevogn med, og restauranter var der masser af - og flere af dem var super-gode.

Vi brugte en formiddag paa at tage paa elefanttrekking, hvor vi red paa den gamle, godmodige elefant, Pet. Det var en hyggelig formiddag - selvom Nanja var noget mindre fascineret at elefanten, end vi havde regnet med. Maaske kunne hun ikke helt forstaa, at noget saa stort rent faktisk var levende!




Om eftermiddagen den samme dag tog vi ud til et naerliggende skov-tempel, Tiger Cave Temple, som var bygget ind i frodig, klippevaeg - i en hule, der havde vaeret beboet af tigere.
Selve templet var ikke vildt imponerende, men det var tilgaengaeld omgivelserne: lidt bag templet gik en trappe op, op og op over bjergsiden - og paa toppen (hvor man kunne puste lidt ud paa en baenk) gik det saa skarpt ned - direkte ned i junglen. Det her var en rigtig regnskov: Vild, ufremkommelig, frodig, larmende af insekter og - naa ja, naturligvis - dryppende efter et regnskyl!
En lille sti loeb i udkanten af junglen ved siden af klippevaeggen, hvor et utal af huler laa side om side. Nogle var dybe og uhyggelige - i andre havde de budistiske munke bygget baade smaa og store shrines, hvor de kunne praktisere deres religion i ensomheden.
Og stille og oede var der. Vi var de eneste, der gik rundt i hulerne og ind i junglen. Vildt spaendende og stemningsfyldt. Efter at have gaaet i 30-40 min. (med Nanja i baeresele) drejede stien pludslig direkte ind i jungle - og kort efter begyndte det at styrte ned! Vi var dog i lae af alle regnskovens blade og blev faktisk ikke det mindste vaade. Men regnskovsoplevelsen blev forstaerket mange gange: regnens trommende lyde paa de mange millioner blade lagde et sloer omkring os. Insekternes vilde, fremmedartede larm tog voldsomt til, og vi begyndte at spekulere paa, om den sti vi var paa, mon nogensinde ville slutte - og hvis den sluttede, om den saa ville goere det et bare lidt civiliseret sted, eller om vi skulle vende om, mens tid var...? Det var ubeskriveligt - og vejen sluttede jo (som man nok kunne forestille sig) paa en maade, saa man igen steg ud af regnskoven og ud i den normale verden. Uden regnskovens daekke blev vi dog helt fuldstaendigt gennembloedte. Det blev dog foerst koldt, da vi satte os ind i den air-conditionerede minivan, som havde koert os derud. Sikke en tur! :)

Dagen efter skulle vi have vaeret paa tur til Phi Phi oeerne, men vejret var ikke paa toppen, saa vi besluttede os til at aflyse det. I stedet fik vi en god slapper-dag. Vi moedte et par danskere paa en restaurant, som gav os et par tip om Ko Lanta (som vi havde snakket om at tage til) og om Bangkok. Raadene variede en del (!) i kvalitet (bl.a. roste de i hoeje toner et pizzaria paa Lanta, hvor man kunne faa pizzaer der var naesten lige saa gode som derhjemme), men vi tog det af det til os, som vi foelte vi kunne bruge.

Naeste dag blev turen til Phi Phi aflyst endnu engang, saa vi besluttede os for at fortsaette vores lille odysse. Siska havde fundet en folder paa et ultra-luxus resort, som laa paa Koh Lanta - og nu traengte vi til noget luxus efter at have boet ultra-billigt (og ganske vist godt) i Ao Nang!

Vi bookede plads i en minivan, og saa gik turen ellers mod syd til Koh Lanta! Da vi ankom var vejret blevet godt - og stedet her ervirkeligt et luxus-resort! Super gennemfoert fra yderst til inderst (med et pragtfuldt badevaerelse uden tag, saa man bader i det fri), og da vi er de eneste gaester her fungerer de 6-7 ansatte her som vores personlige tjenere. De er uanmindelig soede og hjaelpsomme (selvom de naeste ikke taler noget engelsk), og de staar paa hovedet for, at vi skal foele os tilpas. Ah... Det er livet! :)

David

tirsdag, september 12, 2006

Ao Nang-opholdet forlaenget


Vi har besluttet at blive lidt laengere i Ao Nang. Jeg havde ret ondt i maven da vi vaagnede, saa vi udskoed vores elefant-trekkingtur med een dag. Nu (kl 19) gaar det meget bedree - heldigvis. Vi har snakket om at tage videre til oen Phi Phi i overmorgen - i stedet for at tage til Krabi, men nu maa vi se. Vi har heldigvis ikke travlt! :)


Knus,
David

mandag, september 11, 2006

En sejlads igennem paradis

Efter 2 overnatninger blev vi samlet op tidligt om morgenen af en smilende lille thai-dreng, der koerte os de 25 km der er fra (naeste) bunden af Yao Yai til det nordligste punkt, hvor der ligger en lille havn. Her ventede en "long tail" baad med 2 besaetningsmedlemmer paa os. Nu skulle vi afsted!

Vi har jo vaeret fantastisk heldige med vejret, og ogsaa denne dag skinnede solen fra en naesten skyfri himmel. Farvandet hernede er helt, helt af en anden verden. Det er simpelthen saa smukt - man maa ind i mellem knibe sig i armen! Smaa, normt frodige og klippefyldte oer ligger spredt ud over det hele. Tidligere blev de mange oer brugt af pirater som gemmested ordensmagten, men nu er det mere turister, der soeger tilflugt her.


Vi havde dog de mange skoenheder helt for os selv - i hvertfald det foerste lange stykke tid.
De to soemaend, som var lokale fra den lille Yao Yai, sejlede os fra det ene lille vidunderlige paradis til det naeste!

Her er det sted, hvor vi spiste frokost. Sikke en iddyl! Baaden paa billedet tilhoerer en lokal fisker, men vores baad ligner det - bare med en overdaekning, som man kan gemme sig under, naar solen bliver for staerk.

Efter at have sejlet et par timer begyndte vores skipper at saette kursen mod Ao Nang - hvad der foerst gik op for os efter vi havde sejlet 20 min. Ao Nang var vores bestemmelses sted, men der skulle vi ikke vaere foer 3-4 timer senere. Det fik vi dog fortalt vores meget soede besaetning, der var fuld af smil - og saa satte vi ellers sejlene efter nye oer... Nu var vi dog i et farvand, som vores besaetning ikke kendte saa godt, saa vi sejlede bare efter, hvad vi kunne se - og hvad vi kunne tyde ud fra det micro-lille kort, der var i Lonely Planet over farvandet... Det gik dog overraskende godt! Vi fandt en strand befolket med aber, en hule, hvor aanden fra en indisk prinsesse eftersigende stadig boede - og hvor fiskere tilsyneladende stadig kom med smaa offergaver.
Endelig lagde vi til ved en lille oe, hvor vi snorklede, og hvor ogsaa Nanja fik sig en lille dukket med sin mor! :-)


Kl. 16 ankom vi til Ao Nang, men der var for mange boelger til at man kunne laegge til ved den normale havefront, saa vi blev noed til at sejle et par km laengere hen ad stranden og laegge til ved en anden strand. Og saa blev vi ellers alle tre + alt vores baggage + den ene soemand (som skulle med ind og have betaling) laesset op paa en lille motorcykel-taxi... meget angstprovokerende (vist specielt for mig), men der var tilsyneladende ikke andre muligheder... Vi naaede da ogsaa frem i eet stykke! :-)

Saa er vi her saa: Ao Nang. Det er (som vi frygtede) en turistfaelde - som vi frygtede. Tilgengaeld er vi jo udefor saesonen, saa det er slet ikke saa slemt, som det kunne vaere. Og her er spaekket med dejlige restauranter, saa vi maesker os i laekker thai-mad! Mums!
Og saa er der bare ogsaa saa smukt her. Her udsigten fra den restaurant, hvor vi spiste frokost. I baggrunden samler de lokale muslingeskaller og andet godt, som er kommet til syne efter tidvandet har trukket vandkanten 50 meter ud.

Dejligt, dejligt, dejligt!

Vi snupper i hvertfald 2 overnatninger her (vi bor paa et lille, rnet og meget billigt hotel: J-Mansion), og hvor vi saa tager hen er ikke helt besluttet. Muligvis til Krabi, som er hovedstaden i denne region (Krabi-regionen).

Knus til alle!

David

PS: Jeg har ogsaa lagt et par billeder op i de to sidste entrys, saa husk ogsaa at se dem! :)
Jeg skriver

lørdag, september 09, 2006

Hilsner fra en Bounty-oe!

Yao Yai er en lille perle, der ligger ca. en times sejlads fra Phuket. Det er en oe, som rejsefolkene saelger som endnu "ikke-opdaget", og langt hen ad vejen har de ret. Vi bor paa et dejligt lille sted, hvor vi har 10 meter til stranden.
Bortset fra en voldsom 2-timers skylle (som kom netop, da vi skulle sejle herud) er vejret stadig vidunderligt. Vi har tager een overnatning mere her (saa vi har sovet her 2 i alt) og saa gaar turen videre.
Vi har lejet en baad i morgen (med tilhoerende kaptajn), og saa skal vi sejle lidt rundt mellem de mange smaa oerer, der ligger i omraadet, hvor vi har taenkt os at snorkle lidt (saadan paa skift - mens den anden ser efter prinsessen).
Efter en dag paa havet bliver vi sat af i Ao Nang, som vist er lidt af en tursitfaelde, men nu maa vi se! :-)

Prinsessen har lidt svaert ved varmen, men vi har holdt os til varelser med aircondition, og saa gaar det alligvel. Her faar hun sig en lille velfortjent dukkert paa vores bungalows teresse.

Knus fra os.

David

torsdag, september 07, 2006

Thailand!

Saa er vi ankommet til Thailand. Efter en meget lang flyvetur (hvor Nanja ikke var alt for tilfreds) landede vi - efter et kort stop i Bangkok - i Phuket. Vi blev hentet i lufthavnen af en mand fra vores hotel, og den sidste del af udrejsen, som var 30 min i bil, gik ehlt fint.

Vi bor i en lille, vidunderlig bungalow helt nede paa stranden, hvor vi fra vore lille hyggelige balkon har helt fred - og et vidunderligt kig ud over vandet... ja, det er det, der ligner en atomspraengning ude bag traeerne... ;-)
Vejrudsigten lovede regne, regne og regn - men ind til videre har det vaeret helt perfekt. Der har vaeret et par enkelte skyl, men som reglen skinner solen igennem et tyndt lag skyer, der lige tager toppen af varmen. Der er ikke mange mennesker her, saa vi har det temmeligt meget for os selv, hvilket jo bestemt ogsaa er prisvaerdigt.

Vi bliver her een overnatning til (og har dermed vaeret her 3 i alt), og saa tager vi videre. Bag mig sidder Siska og snakker med en dame, der arrangerer turer videre herfra...

Jeg skriver igen, naar vi igen er i naerheden af en computer. Knus til alle fra os tre!

David