lørdag, oktober 21, 2006

Tilbage til Bangkok

Inden vi vente snuden tilbage mod Bangkok lejede vi endnu en long tial boat og tog en lang tur op af floden Kwai. Foerst stoppede vi ved en kirkegaard for nogle af de krigsfanger, der omkom under opfoerelsen af "the death railway", som den kaldes. Paa de fotografier, vi saa af fangerne paa museet, lignede de gamle maend - men naar man laeste paa de mange gravsten, kunne man se, de alle var i tyverne eller lige foerst i trediverne...

Baaden lagde ogsaa til ved et huletemple - og dette her var virkelig en hule! Det var ikke naer saa stort eller smukt som det tempel, vi saa i Phetchaburi, men hulen var alligevel utrolig facinerende: gangen snoede sig afsted - op og ned! Nogle gange blev den saa smal, at vi maatte klemme os igennem - kun for saa at aabne sig op i store dystre rum, hvor massevis af Buddha/statuer stumt holdt oeje med een! Det var en rigtig hule, som man forestillede sig dem, som barn... naa ja - maaske var der lidt flere flagermus i denne her...!

Sidste stop paa vores tur ned ad floden var ved selve broen. I sig selv var den saadan set ikke specielt interessant: en gammel, rusten staalbro. Det er historien bag, der goer at man alligevel ikke kunne fjerne blikket fra dens silluet mod den nedadgaaende sol. Og mens vi ventede kom der saa pludselig et tog, som langsomt koerte over broen, mens det tudede klagende i sit horn (godt nok mest for at faa turisterne, der var kravlet ud paa broen til at fjerne sig, men alligevel)!

Om aftenen spiste vi paa en flydende restaurant nede ved floden - og saa hjem og pakke, for naeste morgen var det afsted til Bangkok - hvor vi saa er nu. Vores sidste nat i Thailand.

Vi har fortalt Nanja, at i morgen skal vi hjem, og hun glaeder sig vist meget til at se jer allesammen igen - og til at vise jer de to fine tand(stumper) hun har faaet i undermunden! ("De er sgu syleskarpe!" siger Siska).
Hun er ogsaa ved at blive for stor til den supergode rejseseng, vi har haft med. Til at begynde med lagde vi hende i den om aftenen, sagde godnat og lagde os saa selv ned i vores seng (uden for hendes synsfelt), men saa en aften laa hun og kaempede og roede rundt - og pludselig havde hun sat sig op, kiggede ud igennem toppen af sengens myggenet og hylede, mens hun stirrede forurettet paa os: "Hvor er det uretfaerdigt, at jeg skal sove, naar I bare ligger der!!" :)
Hun er faktisk blevet ret mobil (hun ligger stort set altid med hovedet i fodenden om morgenen), selvom hun stadig ikke rigtigt kan kravle. Men det kommer jo nok, naar vi kommer hjem til Danmark og igen toer at saette hende ned paa gulvet! ;)

I morgen skal vi liiige naa det sidste sightseeing og saa - sent om aftenen - afsted til lufthavnen.

Vi ses snart!
David

1 Comments:

Sasja said...

Velkommen hjem :-D

oktober 23, 2006 4:59 PM  

Post a Comment

<< Home