mandag, april 27, 2009

Frahmerne i Skotland 24.juli-3.august 2008

Lommelærkerne og paraplyerne var fundet frem og hele familien blev pakket – nu skulle vi til Skotland.
Vi havde en dejlig dag – og en enkel overnatning i Edinburgh, inden vi lejede biler og kørte vejen til Elgin. Nogle turist-pitstop undervejs var der dog tid til!
I Elgin blev vi indloget på en vidunderlig B&B, der lå i en enorm, charmernede bygning, og her blev vi i flere dage – med daglige udflugter til de omkringliggende byer og whiskey-destilerier.
Herefter blev bilen pakket igen og vi kørte forbi bl.a. Loch Ness mod Glasgow. Heldigvis vidste vejret ikke, at det egentlig burde regne, så vi havde strålende sol – hvilket kun gjorde de frodige, grønne bjergsider endnu smukkere.
Sasja viste os rundt i sin gamle studieby, og vi besøgte både universitetet og byens mange pubs!
Endelig to vi til Barra – som var hovedatraktionen for min far. Her på denne forblæste, sydligste ø i Hebriderne havde optagelserne til filmatiseringen af hans gamle yndlingsbog ”Whiskey Galore” taget sted! Det lille rutefly, som vi tog i Glasgow, landede midt på stranden (i en lufthavn jeg efterfølgende fandt på en liste over de 10 mest farlige lufthavne i verden), og vi indlogerede os på et charmerende hotel (som man kunne finde på en anden, noget mere charmerende liste – nemlig på verdens 10 bedste strandhoteller).
Vejret var dog ikke helt så fantastisk herude (hvilket dog ikke forhindrede visse medlemmer af rejseselskabet i af kaste sig i bølgen blå), men naturen var fabelagtig med store vidder, krystalblåt vand og kridhvide strande.
Sikke en helt, helt vidunderlig tur!

David