søndag, november 18, 2007

3 måneder

Sikke tiden flyver. 3 måneder er der gået siden sidste blog - men tiden på Carit Etlars vej har bestemt ikke stået stille.
Nanja bliver så utrolig stor, at jeg nogen gange næsten må knibe mig i armen for at huske, at det var hende der for 1½ år siden lå og ikke kunne så meget andet end at blinke op til mig fra sin vugge... Nu pludre hun løs og mere og mere begynder at være forståeligt - selvom en god fantasi stadig kan være påkrævet, når man skal tyde hende!

Forleden blev hun ved med at sige "Tiger! Tiger!", men hver gang jeg gentog ordet rystede hun rasende på hovedet, mens hun endnu højere råbte: "Tiger! Tiger!". Til sidst rynkede hun på panden (som for at spekulere på. hvordan hun kunne få sin tykhovede far til at forstå, hvad hun sagde), og så sagde hun: "Mormor - tiger!" - hvorefter jeg naturligvis straks forstod, at min kloge datter ikke snakkede om et eller andet kattedyr, men derimod om sin søde moster Thea! :-)


Vi har fået fjernet vores skriveborde - og alt vores skrivebordsrod - fra Nanjas værelse og indrettet det, så det er blevet rigtigt fint. Hun har fået en lille krog, hvor hun kan sidde og tegne og hygge sig - og der er kommet meget mere gulvplads til hende.

Siska kører på sin sidste måned på frederiksberg hospital - fra 1. dec skal hun ud i praksis, og vi glæder os alle sammen til at slippe for weekendvagter - og nattevagter (1 left and counting)!

Vi har også besluttet at vi holder jul her på Carit Etlarsvej i et joint venture med min mor og far. Det er lykkedes at få kabalen til at gå op, så stort set hele den falkenbergske klan også kan komme med - og det glæder vi os helt vildt til! Det bliver sjovt at se, hvordan Nanja opfatter julen denne gang. Sidst fik hun jo ikke så meget ud af det, men nu er hun jo større - og forstår i hvertfald en del mere. Jeg har da bla tænkt, at jeg skal trække i julemandskostumet! Meeeen nu må vi selvfølgelig lige se! :-)

I går havde vi en slags generalprøve på juleselskabet - ganske vist ude i Klampeborg hos Cecilie og Jannik, men deltagerne var (næsten) de samme. Vi fejrede Siskas fødselsdag - og sammen med Jannik og Cecilie havde vi lavet et overdådigt måltid, der bla bestod af en fantastisk jordskokkesuppe med kammusling - og masser, masser af sushi! :)

Det var en dejlig aften og i dag, da vi snakkede om den, kunne vi ikke andet end at glæde os rigtig meget til jul!

Men selvom jeg smilier med det ene øje - er der også en lille tåre i det andet. Lidt trist bliver det naturligvis ikke at skulle holde jul med den Jacobsen'ske del af min familie (min mors familie). Det bliver lidt underligt ikke at skulle over på Schlegels Allé, hvor vi har haft så mange vidunderlige juleaftener hos Bo og Gukke. Men nu med Nanja bliver det også rart at kunne opbygge nye traditioner - med vores egen lille familie. Men der er ingen tvivl om, at rigtigt mange kærlige tanker vil gå til dem på den store aften.

På fredag skal vi heldigvis mødes med hele den del af familien - og så må vi se om vi ikke kan julehygge lidt på forhånd! :-)

Knus fra David (der nok skal sørge for, at der ikke går helt så længe mellem vores blogs)!

Her lige et par videoer fra månderne, der er gået:

28/9 kl 16:20 Nanja viser far, at hun kan danse

26/10 kl 18:50 Og her kan man se, hvordan en normal tænderbørstning foregår