mandag, april 27, 2009

Køligt vejr og varme kilder

Næste dag skulle vi hente den autocamper, der skulle være vores hjem de næste 12 dage. Den var big, bad og var rigtigt smart indrettet så et bord kunne klappes ind her og en seng slås ud der - og den virkede i det hele taget rigtig lækker. Vi proviaterede i det lokale supermarked - og satte kursen mod nord. Planen var at vi fra byen Kaikoura skulle ud med en lille båd for spotte hvaler, men da Jannik ringede derop om morgenen, havde de aflyst turen pga dårlig vejr. Istedet kørte vi til Hamner Springs, hvor der var naturlige termiske kilder. Turen derop gik fint - selvom Siska og Thea blev lidt køresyge. Vi holdt et hvil på vejen og lavede nogle lækre sandwiches, som vi spiste frokost.
I Hamner Springs havde vi besluttet, at vi ville prøve at sove allesammen sammen i autocamperen (vi havde på forhånd snakket om, at vi nok ville skiftes lidt mellem dette - og så at sove på hotel eller i hytter), så vi kørte ind på en campingplads 5 min gang fra de termiske kilder. New Zealand er overordenlig gearet til autocampere - for det er en utrolig udbredt måde for turister at komme rundt på sydøen, så der er 100-vis af campingpladser spredt over vejnettet.
Vi blev dog ikke hængende længe, men skyndte os at finde badetøj og håndklæder frem og smutte ned til kilden.

Det her var lige noget for Nanja! Der var bygget flere pools omkring kilden, som alle var varme (35-40 grader), som man så kunne hoppe lidt frem og tilbage i. Vejret var ikke godt - det var køligt og småregnede - men så meget rarere var det at kunne smuttede ned i de varme bade, mens den kølige regne dryppede ned ovenfra. :-) Da vi var godt rynkede og opløste 1 1/2 timr senere krøb vi op igen (under store protester fra Nanja) og fandt en restaurant, hvor vi spiste. Nanja gik igen pludselig ud som et lys, og jeg måtte bære hende hjem til campingpladsen.
Vi andre spillede quiz, drak whiskey og hyggede os inden vi hoppede til køjs ved 23-tiden.

David