mandag, april 27, 2009

Bananrepublik...

Efter en meget lang tur ankom vi endelig i Christchurch - den største by på New Zealands sydø. Ankomsten blev lidt skrammet af, at vi blev nappet i tolden - og blev pålangt på stedet at betale 600 kr i bøde. Vores forbrydelse bestod i at forsøge at smule 2 bananer ind landet... Det var naturligvis ikke med vilje - de lå nedest i vores taske, og vi havde glemt alt om dem, men det var vores bebøjlede tolder ligeglad med, og så måtte kreditkortet frem...
Men sådan var det altså. Vi fandt en taxa og kørte til vores hotel, hvor vi smed kufferterne, tog et hurtigt bad - og spadserede igennem parken ved siden af hotellet og videre ind i Christchurch centrum.
Byen er ca på størelse med Århus - men var tydeligvis med nyere. Mange af husene lignede noget fra en britisk forstad (hvilket jo på et eller andet plan er meget forståeligt), men byen var alligevel på sin egen måde lillebys-hyggelig. Vi spiste frokost på en lille tapasrestaurant, og gik lidt rundt i bymidten. Lige pludselig gik Nanjas motor på standby. Det ene øjeblik sad hun og pludrede på min skuldre og det næste hang hun bevidstløs deroppe - i en komalignende søvn. Jetlaget havde indhentet hende. Vi snuppede en taxa tilbage til hotellet og sov en kort lur - og spiste en dejlig middag på hotellets restaurant. Nanja var kommet på benene igen - men var ikke helt på toppen. Vi andre var dog også ret smadrede - så vi smuttede alle op i seng bagefter. Første rigtige søvn i 51 timer... :-)

David